Vrijwilligers

Help de helpers

Sinds het begin van de corona-uitbraak melden heel wat mensen zich aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan, al dan niet met medische achtergrond.

Om dat vrijwilligersaanbod zo goed mogelijk te koppelen aan de noden van de zorginstellingen, schakelt de Vlaamse overheid nu het nieuwe vrijwilligersplatform ‘Help de helpers’ in.

  • Zorginstellingen kunnen er snel en gericht op zoek gaan naar vrijwilligers voor zowel medische, administratieve als logistieke ondersteuning.
  • Vrijwilligers kunnen zich vanaf nu rechtstreeks via het platform aanmelden

Gratis verzekering voor individuele vrijwilligers tijdens coronacrisis

De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis. Dit om de vele helpende handen extra te beschermen.

  • Tot nu toe konden alleen verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk.
  • Dit wordt nu ook mogelijk voor individuele burgers. Ook zij kunnen een aanvraag doen via het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk.
  • Mensen kunnen zich verzekeren voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens vrijwilligerswerk.

Openingsuren en contact

adres
Grote Baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 10
e-mail
info@drogenbos.be