Mondmaskers en andere beschermingsmiddelen

Herbruikbare mondmaskers voor Drogenbossenaars

Velen van jullie hebben vragen over mondmaskers voor de inwoners van Drogenbos.

Het gemeentebestuur voorziet voor elke inwoner vanaf drie jaar één herbruikbaar mondmasker. De bestelling werd geplaatst bij een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in medische materialen.

We zijn net zo ongeduldig als jullie voor de levering. De mondmaskers zouden volgende week geleverd worden. Intussen zijn onze diensten volop bezig met het voorbereiden van de bedeling. De maskers zullen tijdens een huis-aan-huisbezoek worden overhandigd. Ben je afwezig? Geen paniek! Er wordt op een centrale locatie nog een inhaalverdeling georganiseerd. Het bericht dat bij afwezigheid in uw brievenbus wordt gestopt zal de locatie en de tijdstippen voor uw straat aangeven.

Heb je nog vragen? Neem contact op met de dienst Vrije Tijd op 02 333 85 14 of via vrijetijd@drogenbos.be.

Mondmaskers voor zorgverleners

Omwille van de hoge nood aan mondmaskers bij zorgverleners, kocht de gemeente Drogenbos de voorbije weken op eigen initiatief een lading chirurgische mondmaskers aan.  Alle huisartsen met een praktijk in Drogenbos ontvingen 50 gratis mondmaskers. Thuisverpleegkundigen die zich aanmeldden ontvingen 25 maskers. Daarnaast ontving de gemeente ook een federale levering chirurgische mondmaskers. Deze zijn bestemd voor huisartsen, thuisverpleegkundigen, vroedkundigen, tandartsen, kinesisten en mortuaria. De verdeling gebeurt op basis van een federale lijst, de gemeente zal contact opnemen met de begunstigden.  Zorgverleners die nog een bijkomende behoefte hebben aan persoonlijke beschermingsmiddelen (vb. mondmaskers, handschoenen, …), kunnen zich registreren via onderstaande link.  

Zorgprofessionals kunnen terecht op deze link

Andere doelgroepen kunnen terecht op deze link