naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Kunstenaarsparcours

Gepubliceerd op wo 13 februari 2019


Geachte,

 

De 2de editie van de kunstenaarsparcours voor Drogenbos zal dit jaar doorgaan op 8-9-10 juni. Ook in Linkebeek zal dit doorgaan op 8-9-10 juni maar in Ukkel zal dit doorgaan op 1-2 juni en 8-9-10 juni.

 

Naast beeldend kunstenaars (schilders, graveurs, beeldhouwers, tekenaars, fotograaf, ...) stelt het kunstenaarsparcours zich open aan andere disciplines, zoals textiel creaties, design, installaties, uitvoeringen, binding, video, bloemenkunst, juwelen.

 

Het doel heeft als prioriteit de kunstenaars uit Drogenbos, Ukkel en Linkebeek bekend te maken en de ontmoetingen tussen deze kunstenaars en het publiek aan te moedigen. Om deel te nemen, is het noodzakelijk om in een van deze gemeenten te wonen of een er een werkplaats (atelier) te bezitten. Een kunstenaar uit Drogenbos kan echter een kunstenaar dat niet Drogenbossenaar is uitnodigen om bij zich thuis te exposeren (de gast zal dan wel niet voorkomen in de catalogus). De kunstenaarsparcours stelt zich wel open voor nieuwe plaatsen, zoals musea, stichtingen, winkels, restaurants of sportcentra die daarom van harte uitgenodigd zijn om deel te nemen aan deze editie.

 

Deelname aan het kunstenaarsparcours betekend gratis opening van uw tentoonstellingsplaats aan het publiek (werkplaats, thuis, ander). Deelnemers moeten de openingstijden eerbiedigen want deze kunnen niet worden gewijzigd (14.00 uur tot 19.00 uur).

 

Alle deelnemers kunnen ook activiteiten en / of animaties voorstellen in het kader van de kunstenaarsparcours (bijv .: lezingen, muzikale animaties, artistieke initiatie, ...).

 

Inschrijvingen moeten ons uiterlijk op vrijdag 8 maart bereiken door het inschrijvingsformulier in bijlage in te vullen en door te sturen naar vrijetijd@drogenbos.be. Dit samen met een foto van een van uw werken in hoge resolutie (10 mega maximale).

 

We zullen u later informeren over praktische details met betrekking tot de organisatie van dit evenement.

 

We nodigen u uit om het document "Voorwaarden voor deelname en praktische vragen" te lezen. De informatie is ook beschikbaar op de website van de gemeente Drogenbos. De dienst Vrije Tijd staat tot uw beschikking voor verdere informatie: 02/333.85.14


Een initiatief van het gemeentebestuur Drogenbos

De algemeen directeur                                                         De aangewezen burgemeester

S. Dedoncker                                                                        A. Calmeyn

De schepenen

M. Claessens – N. Meskini – J. Lefever                                                                         

Terug naar nieuwsoverzicht
  • k

Openingsuren en contact

Vrije tijd

adres
Grote Baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 14
e-mail
vrijetijd@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen: 9.00 uur - 12.00 uur

Voor de dienst Burgerzaken: Indien u buiten deze openingsuren een afspraak wenst gelieve te bellen naar 02/333.85.11

Opgelet voor de dienst grondgebiedzaken moet u eerst een afspraak nemen (02/333.85.16 of OMV@drogenbos.be).