naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Workshop : Koken met restjes

Gepubliceerd op ma 13 januari 2020

Jaarlijks wordt in de hele keten van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid waarvan 25% bij de consument, wij thuis dus. Dat is heel wat en zeker als je rekening houdt met de milieuimpact. Als consument zit je op het einde van de die keten en heeft het voedsel het meest aantal kilometers afgelegd, verwerkingsprocessen doorlopen en verpakkingen nodig gehad. De milieuimpact van het voedsel dat we thuis verspillen is daardoor veel groter dan bij bijvoorbeeld de landbouwer. Om mensen hiervan bewust te maken, en hen te helpen minder voedsel te verspillen, organiseren  Intradura en de gemeente Drogenbos de workshop: “koken met restjes”. De workshop wordt door een professionele tweetalige lesgever van Vlaco gegeven.

In deze workshop leer je wat je allemaal kan doen met de restjes dat je in je broodzak, frigo of diepvries hebt liggen. De Vlaco-lesgever maakt een viertal gerechtjes onder de noemer ‘Koken met restjes’. Restjes verwerken kunnen namelijk een originele en creatieve wending geven aan je weekmenu én zorgt ervoor dat je minder snel terug naar de winkel moet. Ook hier krijg je tips mee voor aankopen en bewaren van voeding en hoe je de vervaldata best interpreteert.

Waar? Zaal de Regenboog, Grote Baan 234a te 1620 Drogenbos

Wanneer? Donderdag 13/02/2020 van 19u30 - 21u

Wat kost het? de opleiding is GRATIS

Wat moet ik meennemen? Een schort, 5 sneden oud brood.

Inschrijven is verplicht en kan via het formulier op de site van Intradura: https://www.intradura.be/nl/workshops-koken-metzonder-restjes

of via telefoon 02/ 334 17 55

Terug naar nieuwsoverzicht
  • eten met restjes 2 NL
  • eten met restjes 2 FR Versie

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Grote baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 14
e-mail
info@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen: 9.00 uur - 12.00 uur

ENKEL OP AFSPRAAK