naar top

Corona hinderpremie staat online! Aanvragen kan vanaf nú

Gepubliceerd op vr 27 maart 2020
Alle ondernemingen en winkels met een fysieke locatie in Vlaanderen die verplicht moeten sluiten door de coronamaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, kunnen de corona hinderpremie aanvragen via deze link: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/corona-hinderpremie/hoe-vraag-je-de-corona-hinderpremie-aan/registratie-van 
 
Ook zelfstandigen in bijberoep kunnen aanspraak maken op de premie voor zover ze door de hoogte van hun inkomen dezelfde sociale bijdragen moeten betalen als een zelfstandige in hoofdberoep.
 
Voor de horecasector is het voldoende dat de verbruikszaal verplicht is gesloten om in aanmerking te komen voor de corona hinderpremie zelfs indien er nog afhaaldiensten aangeboden worden of andere activiteiten uitgevoerd worden.
 
Ook ambulante activiteiten (bv. marktkramers) en foorkramers die getroffen worden door het sluiten van een openbare markt of openbare kermis waarop zij normaal aanwezig zijn, komen in aanmerking voor een corona hinderpremie.
 
Indien door extra Federale maatregelen de sluitingsperiode na 5 april 2020 wordt verlengd, zal de onderneming voor elke bijkomende sluitingsdag van haar locatie een bijkomende sluitingspremie ontvangen. Deze bedraagt €160 per verplichte sluitingsdag die samenvalt met een normale openingsdag.
 
Meer informatie over de corona hinderpremie kan u terugvinden op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/corona-hinderpremie/wat-is-de-corona-hinderpremie 
Terug naar nieuwsoverzicht
  • corona

Openingsuren en contact

Omgevingsvergunning

adres
Grote Baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 16
e-mail
OMV@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Voor inname openbaar domein (borden verboden te parkeren): elke ochtend open van 9.00 uur tot 11.30 uur.

Voor alle andere vragen gelieve een afspraak te nemen (02 333 85 16 - OMV@drogenbos.be) op maandag van 16.30 uur tot 18.15 uur en woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

 

wonen en omgeving

adres
Grote Baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 16
e-mail
grondgebiedzaken@drogenbos.be

Lees meer artikels over