naar top

Oproep plasmadonatie genezen mannelijke coronapatiënten

Gepubliceerd op vr 10 april 2020

Het rode Kruis Vlaanderen roept genezen coronapatiënten op om plasma te geven om zo bij te dragen aan de behandeling van COVID-19

Vanaf 15 april zullen ze plasma van genezen coronapatiënten inzamelen. Dat plasma stellen we ter beschikking voor wetenschappelijke studies waarbij onderzocht wordt of de antistoffen in dat plasma zieke coronapatiënten kunnen helpen. Indien de resultaten van het onderzoek positief zijn en de therapie op grotere schaal gebruikt kan worden, zou dat de druk op de zorgsector enorm kunnen verlagen. In dat geval zullen we maximaal ondersteunen door voldoende plasma in te zamelen en te verdelen onder de ziekenhuizen.

Genezen mannelijke coronapatiënten

De oproep richt zich tot alle bevestigde, mannelijke patiënten met COVID-19 die ondertussen genezen zijn. Zij kunnen zich vanaf vandaag registreren via een online tool en komen terecht op een vragenlijst. Die bepaalt of iemand in aanmerking komt als plasmadonor in het kader van dit onderzoek. Wanneer dat zo is, en ook een meer gedetailleerde bevraging groen licht geeft, krijgen ze een uitnodiging om langs te komen in één van onze donorcentra. Vrouwen kunnen niet deelnemen aan de studie omwille van het risico op ongewenste immuunreacties door antistoffen die voorkomen bij vrouwen die, al dan niet bewust, een zwangerschap doormaakten.

Registreer je hier https://covid19plasma.rodekruis.be/

Terug naar nieuwsoverzicht
  • Plasmadonatie

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Grote baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 14
e-mail
info@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen: 9.00 uur - 12.00 uur

ENKEL OP AFSPRAAK