naar top

Mededeling gemeentebestuur - huisgemaakte maskers voor inwoners

Gepubliceerd op do 23 april 2020

Beste inwoners

Velen van jullie vragen zich terecht af of de gemeente beschermingsmaskers zal voorzien voor haar inwoners in het kader van de beperking van de verspreiding van het coronavirus en van de exitstrategie.

De Nationale Veiligheidsraad heeft nog geen standpunt ingenomen over deze kwestie. Aanstaande vrijdag vernemen we welke strategie en maatregelen door de federale overheid en door de gouverneur van onze provincie zullen worden genomen. Advies met betrekking tot beschermingsmaskers wordt wellicht duidelijker.

Jullie vraag is volkomen terecht. Graag laten we jullie weten dat het college van burgemeester en schepenen alsook de crisiscel deze kwestie analyseren.

De gemeente Drogenbos neemt haar verantwoordelijkheid om de veiligheid en de gezondheid van haar burgers te garanderen en zal die ook blijven nemen. Een dergelijke beslissing vereist een analyse van essentiële elementen zoals o.a. het type, de kwaliteit, de kwantiteit, de hygiënische aspecten en de verdeling van de maskers.

Wij willen u herinneren dat het dragen van maskers niet uitsluit dat de regels van de ‘social distancing’ en de basishygiëne moeten nageleefd worden. Het dragen van een masker geeft een vals gevoel van veiligheid.

Informatie over de maatregelen die we zullen nemen met betrekking tot beschermingsmaskers volgt.

Laten we onze inspanningen volhouden en eensgezind zijn. Samen staan we sterk!

Het college van burgemeester en schepenen

Terug naar nieuwsoverzicht
  • Stoffen maskers

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Grote baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 14
e-mail
info@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen: 9.00 uur - 12.00 uur

ENKEL OP AFSPRAAK