naar top

Mondmaskers bij zich hebben verplichting in Provincie Vlaams-Brabant

Gepubliceerd op di 18 augustus 2020

Met een politiebesluit legt gouverneur Lodewijk De Witte  aan de burgers van Vlaams-Brabant (vanaf 12 jaar) de verplichting op om vanaf vrijdag 14 augustus steeds een mondmasker bij zich te hebben.
Door deze maatregel kan er vlot voldaan worden aan de mondmaskerplicht, waar deze van toepassing is.
De verplichting komt er om discussies met burgers die uitvluchten zoeken om het niet te dragen te vermijden.

Hoewel verschillende Vlaams-Brabantse gemeenten het niet zo slecht doen qua coronacijfers, zijn de besmettingen wel in stijgende lijn. Vooral in de rand rond Brussel hebben heel wat gemeenten de voorbije dagen de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners overschreden. Op verschillende plaatsen besloten de gemeentebesturen zelf om mondmaskers te verplichten in het openbaar domein.

“Daardoor komen mensen, die zich in de openbare ruimte begeven, wel eens voor onvoorziene situaties te staan waarbij ze plots het mondmasker nodig hebben om zichzelf en anderen te beschermen tegen de verspreiding van het virus”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte. “Daarom leggen we alle burgers dan ook de verplichting op in Vlaams-Brabant altijd een mondmasker bij zich te hebben.”

In het politiebesluit staat echter geen strafbepaling. “Een bewuste keuze”, aldus De Witte. “Het is immers niet de bedoeling dat de politie actief dit besluit gaat handhaven. De bedoeling is om een duidelijke boodschap te geven zodat discussies met burgers die uitvluchten zoeken om het mondmasker niet te dragen, omdat ze er geen bij hebben, te kunnen weerleggen. Wie altijd zijn masker bij zich heeft, moet het niet altijd dragen, maar kan wel vlot aan de verplichting voldoen als die er is.”

Terug naar nieuwsoverzicht
  • kfv8wp9i5s82_home_landscape_top_article_630x325

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Grote baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 14
e-mail
info@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen: 9.00 uur - 12.00 uur

ENKEL OP AFSPRAAK