naar top

Vlaamse sportsector naar code oranje vanaf woensdag 14/10

Gepubliceerd op di 13 oktober 2020

Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen over naar code oranje.

Concreet betekent code oranje voor de sportsector

  • Indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden, zijn tijdelijk verboden voor iedereen ouder dan 12 jaar (Een competitiematch volleybal kan dus niet meer, een partij enkelspel tennis kan wel nog).
  • Alle kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Deze maatregel geldt dus niet alleen voor indoorsporten, maar ook voor outdoorsporten, zoals voetbal.

Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. “We roepen iedereen op om de veiligheidsmaatregelen langs het veld maximaal te respecteren, zodat de sportactiviteiten op het veld kunnen blijven doorgaan”, zegt Weyts. “Als de situatie verder verslechtert, dan zullen we ook de kantines moeten sluiten en het publiek moeten weren”.

Kantines mogen voorlopig openblijven, maar moeten dezelfde strikte regels als in de horeca volgen. Dat betekent dat mensen enkel mogen zitten, dat er maximum 4 personen aan een tafel mogen zitten en dat ook hier de afstandsregel van 1,5 meter gerespecteerd wordt.

Publiek blijft toegelaten, met de beperkingen die opgenomen zijn in het Ministerieel Besluit: maximaal 200 toeschouwers indoor, maximaal 400 toeschouwers outdoor, altijd met afstand en mondmaskers. Je kan alleen nog meer toeschouwers toelaten als je een speciale toelating krijgt na een goedkeuring op basis van het COVID Infrastructuur Risico Model (CIRM). Toeschouwers zijn verplicht mondmaskers te dragen.

Bij sportlessen geldt een registratiesysteem met naam en telefoonnummer of e-mailadres.

De Vlaamse sportsector adviseert om in de huidige situatie zoveel mogelijk sportactiviteiten buiten te organiseren. En zelfs als je buiten sport, zoveel mogelijk voldoende afstand te bewaren.

Fitness en trainingen waar die veiligheidsafstand wel gerespecteerd kan worden, mogen nog doorgaan.

Terug naar nieuwsoverzicht
  • update-coronavirus-code-oranje-voor-zaalsporten-basketbal-voor-iedereen-boven-12-jaar-tijdelijk-contactloos-nl

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Grote baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 14
e-mail
info@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen: 9.00 uur - 12.00 uur

ENKEL OP AFSPRAAK