naar top

Vaccinatie tegen het coronavirus

Gepubliceerd op ma 18 januari 2021

Een woordje uitleg over het coronavaccin

Als we ons allemaal laten vaccineren ontstaat groepsimmuniteit. Dan kan iedereen, jong en oud, terug met volle teugen genieten van de horeca, samen winkelen, theatershows en muziekoptredens bijwonen. Bovendien kan het zorgpersoneel dan ook terug in normale omstandigheden werken.

Maar zover zijn we uiteraard nog niet! Daarom: blijf de regels volgen!  Als we nu met z’n allen alles heel goed opvolgen, kunnen we die derde golf vermijden en komt de vaccinatiestrategie niet in het gedrang.

Meer info: www.laatjevaccineren.be en https://www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie/

Vaccinatiecentrum voor Drogenbossenaars

Evenementenhal DOC in Alsemberg wordt het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Drogenbos, Beersel, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode.

Eerstelijnszone Zennevallei coördineert de vaccinatiecentra in onze regio en is nu volop bezig met het rekruteren van het nodige personeel en de praktische inrichting van de centra. Tegen 15 februari moet het centra operationeel zijn.

Vaccinatie is vrijwillig en gratis voor elke burger. De vaccinaties gebeuren op uitnodiging. Je krijgt hiervoor dus een persoonlijke brief in de bus van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Verdere instructies zullen in die brief te lezen zijn. De timing hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. Bekijk hierbij het vaccinatieplan voor België.

Wil jij een handje helpen bij de vaccinatie?

Dat kan! Eerstelijnszone Zennevallei en Huisartsenking Zennevallei zoeken nog heel wat vrijwilligers voor de vaccinatiecentra in DOC Alsemberg en De Bres Halle.

Voor medische en paramedische functies:

Voor functies in administratie en onthaal:

Terug naar nieuwsoverzicht