naar top

Overstromingen - Hoe kan je helpen?

Gepubliceerd op ma 19 juli 2021

Hoe kan je helpen?

Het Rode Kruis en de provinciale dienst noodplanning en veiligheid vragen momenteel geen goederen meer in te zamelen.

𝗛𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗺𝗲𝗲𝗻𝘁𝗲𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝘇𝗮𝗹 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗱𝗮𝗻 𝗼𝗼𝗸 𝗹𝗮𝘁𝗲𝗻 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗲𝗿 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴 𝗺𝗮𝗴 𝗶𝗻𝗴𝗲𝘇𝗮𝗺𝗲𝗹𝗱 𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘇𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗻𝗼𝗱𝗶𝗴𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗽𝗽𝗲𝗻 zetten.

Hoe kan je nu hiertoe bijdragen?

Financiële solidariteit

De gemakkelijkste manier om te helpen is om een gift te storten op het rekeningnummer van het Rode Kruis: BE70 0000 0000 2525.

Als vrijwilliger meewerken

Wil je als vrijwilliger meewerken? Meld je aan op het crisisvrijwilligersplatform van het Rode Kruis: https://crisisvrijwilligers.rodekruis.be/
 
Vertrek niet zomaar naar de getroffen gebieden. Dit kan de reddingsacties van de hulpdiensten in gevaar brengen. Bovendien zijn vele wegen moeilijk berijdbaar. Wacht op een specifieke oproep van het Rode Kruis of van een gemeente om materiaal te doneren of te brengen.
 
Het Rode Kruis brengt momenteel alle noden in de getroffen gebieden in kaart en zoekt een oplossing voor goederen die tot nu toe geleverd zijn en niet gebruikt worden. Dit vraagt tijd en overleg. We vragen begrip en geduld hiervoor.
 
In de provincie Luik kan je ook hulp aanbieden op het nummer 04/279 49 90 (8u - 20u) of via het e-mailadres solidarite@provincedeliege.be (link stuurt een e-mail). In de provincie Namen kan je hulp aan bieden via het platform https://ensemble.province.namur.be/

Goederen doneren: goed idee? 

We appreciëren de bereidheid van de mensen om in actie te schieten en talrijke initiatieven te nemen. We krijgen veel vragen over waar en hoe er goederen kunnen gedoneerd worden. We zijn nog in de acute fase: de lokale overheden brengen de schade in kaart. Dat vraagt nog even tijd. We vragen jullie geduld en vragen om geen goederen binnen te brengen. Als we de schade en noden kennen, zullen we gericht helpen en op dat moment ook communiceren.

Terug naar nieuwsoverzicht
  • Overstromingen rode kruis

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Grote baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 14
e-mail
info@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen gesloten

ENKEL OP AFSPRAAK