naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Openbaar onderzoek Regionaal Mobiliteitsplan

Gepubliceerd op do 25 mei 2023

De gemeente Drogenbos maakt samen met 32 andere gemeenten deel uit van de Vervoerregio Vlaamse Rand.

In deze vervoerregio hebben we samen een Regionaal Mobiliteitsplan gemaakt om de regio duurzamer, veiliger, welvarender, leefbaarder en meer bereikbaar te maken. 

Doel van het regionaal mobiliteitsplan

Het Regionaal Mobiliteitsplan werkt naar een veilige en leefbare regio en dit via een beter mobiliteitsaanbod en een betere infrastructuur met aandacht voor voetgangers, fietsverbindingen en openbaar vervoer. Zo wordt onze mobiliteit duurzamer.

In tweede orde werken we ook op de pijlers “Gedrag en Ruimte” waar we vooral een duurzamere mobiliteit willen stimuleren.

Voor alle weggebruikers, zowel de fiets, de bus, de trein, de auto en de logistiek, werd een ideaal scenario uitgewerkt. Om dat scenario te realiseren, bevat het Regionaal Mobiliteitsplan 130 concrete acties die de komende jaren in de vervoerregio Vlaamse Rand zullen worden uitgerold.

BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK

OVER HET VOORLOPIG ONTWERP REGIONAAL MOBILITEITSPLAN EN HET ONTWERP PLAN-MER VOOR DE VERVOERREGIO VLAAMSE RAND

Van 31 mei tot en met 29 juli 2023

De vervoerregio Vlaamse Rand heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Vlaamse Rand is samengesteld uit deze 33 gemeenten: Affligem, Asse, Beersel, Bever, Buggenhout, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kampenhout, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst.

Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van 31 mei tot en met 29 juli 2023 kunt u het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Vlaamse Rand inkijken:

 • Op vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-vlaamse-rand
 • Op de websites van bovenvermelde gemeenten.
 • In het gemeentehuis van bovenvermelde gemeenten, of op de locatie die de bovenvermelde gemeenten hiertoe aanwijzen.  
 • U kan ook terecht op een digitale infomarkt voor meer uitleg en toelichting via volgende link: https://geoportal.swecobelgium.be/portal/apps/storymaps/stories/4fe277919bf048c7a0ca4ad4d3f1849b
 • Of u kan ook langskomen op de fysieke infomarkt op woensdag 14 juni 2023 van 16u – 19u in Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20, 1000 Brussel, lokaal 01.G.20, eerste verdieping.
 •  

Opmerkingen kunt u uiterlijk tegen 29 juli 2023 bezorgen:

 • Via mail aan de vervoerregio Vlaamse Rand op het mailadres vervoerregio.vlaamserand@vlaanderen.be
 • Via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis van de hierboven vermelde gemeenten.
 • Voor de gemeente Drogenbos wordt het openbaar onderzoek aangekondigd op volgende website: https://www.drogenbos.be/nl/nieuwsitem/665/openbaar-onderzoek-regionaal-mobiliteitsplan
 • Het dossier kan worden ingekeken op het gemeentehuis van Drogenbos – dienst Wonen en Omgeving, Grote Baan 222 – 1620 Drogenbos, tijdens de openingsuren.
 • Opmerkingen mogen via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs, worden afgeleverd op het gemeentehuis van Drogenbos, Grote Baan 222, 1620 Drogenbos
Terug naar nieuwsoverzicht
 • 13.Vervoerregio

Openingsuren en contact

Omgevingsvergunning

adres
Grote Baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 16
e-mail
wo@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen gesloten

Enkel op afspraak 

Wonen en Omgeving

adres
Grote Baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 16
e-mail
wo@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 9.00 uur - 12.00 uur
Morgen gesloten

Enkel op afspraak