Passage 4

Wat is Passage 4?

De Passage 4 in Drogenbos is een ontmoetingscentrum met ambitie om uit te groeien tot een volwaardige geïntegreerde basisvoorziening in de strijd tegen de lokale (kinder)armoede. Vanuit de Passage 4 organiseren wij - in nauwe samenwerking met alle belanghebbenden (het lokaal beleid, partnerorganisaties, inwoners én de doelgroep) tal van activiteiten die gericht zijn op het wegwerken van drempels die maatschappelijk kwetsbare gezinnen ervaren.

Drogenbos beschikt over een voltijdse ‘buurtwerker’, Renaud, die samen met bewoners en gemeente naar manieren zoekt om deze uitdaging aan te pakken. Samen, omdat ‘armoede door de mens veroorzaakt is en alleen door de mens kan worden overwonnen en uitgewist(Nelson Mandela).

We doen dit met de ondersteuning van Samenlevingsopbouw Vlaams-Brabant. Dit is een vzw die in samenwerking met lokale actoren (gemeenten, vzw’s, buurtbewoners, enz.) opbouwwerk-projecten over de hele provincie Vlaams-Brabant opstart. Dit soort projecten tracht situaties van achterstelling en uitsluiting weg te werken zodat iedereen dezelfde kansen krijgt om volwaardig burger te zijn.

Activiteiten in Passage 4

JOBATELIER

Werkzoekende inwoners van Drogenbos kunnen elke donderdagvoormiddag in de Passage 4 terecht (van 10u-12u) om hulp te krijgen in hun zoektocht naar werk. Op een andere dag langskomen kan ook, maar dan wel op afspraak!

 

EXPO

Kunstkring Drogenbos en de Passage 4 geven de kans aan lokaal talent uit Drogenbos om het beste van zich te geven! Meer info op onze facebook!

 

‘Sociolidair’ RUILPUNT

De Passage 4 organiseert een permanent ‘Sociolidair’ Ruilpunt waar u terecht kan met pampers, baby- en kinderkledij, baby- en kinderboeken, baby- en kinderspeelgoed om deze in te ruilen voor andere items, gunsten of de ‘Felixmuntjes’. Kom zeker langs de Passage 4 en wie weet vind jij ook iets dat jou interesseert!

 

BABY-CAFÉ

De Baby-cafés gaan telkens op de eerste dinsdag van de maand door tussen 10u en 12u. Mama's (maar ook papa's) kunnen er met hun baby tussen 0-3 jaar terecht om andere mama’s en papa’s te leren kennen en ervaringen te delen of een babbeltje te slaan.

 

REPAIR-CAFÉ

Vrijwillige handige harry’s of henrietta’s herstellen (in de mate van het mogelijke) je fiets, kleren, elektronische toestellen, houten voorwerpen, juwelen, etc. Meer info op onze facebook!

 

PERMANENTIE KIND & GEZIN

Heb je een vraag over opvoeding? Tijdens de permanentie kan je je kindje laten wegen, meten, een gehoortest afleggen of laten vaccineren, …

Permanentie: elke eerste dinsdag van de maand van 10u tot 12u

Consultatie (met arts, op afspraak): elke tweede maandag van de maand van 17u tot 20u en elke vierde woensdag van de maand van 09u tot 12u30.

 

DIGI-PUNT

In de Passage 4 kan u terecht om gebruik te maken van onze computers om op internet te surfen, documenten af te drukken, een woning te vinden, te solliciteren via internet, enz.

 

FONDS VRIJETIJDSPARTICIPATIE

Passage 4 betaalt via het Fonds Vrijetijdsparticipatie een deel van je sportieve of vrijetijdsactiviteiten terug.

 

FIETSPUNT

Heeft uw fiets een platte band? Kom hem gerust bij ons wat oppompen!

 

ZOEK ONS OP FACEBOOK EN 'LIKE' ONZE PAGINA, ZO BLIJF JE OP DE HOOGTE!  

OF KOM GERUST EENS LANGS VOOR EEN KOFFIETJE OF EEN THEE

 

Nadia Taher |deskundige projectwerking OCMW

Passage 4 | Kerkstraat 4 | 1620 Drogenbos

nadia.taher@ocmw-drogenbos.be

T  02 376 69 30  

 

  • foto1
  • foto2
  • foto3

Openingsuren en contact

adres
Kerkstraat 4
1620 Drogenbos
tel.
02 376 69 30
e-mail
nadia.taher@ocmw-drogenbos.be