Cinéclub

De cinéclub biedt de mogelijkheid om twee keer per maand een film te komen bekijken. 

Waar?

In de projectiezaal van het FeliX Art & Eco museum aan de Kuikenstraat 6, 1620 Drogenbos.

Wanneer? 

Tweede donderdag van de maand om 19.30 uur voor volwassenen 

Tweede zondag van de maand om 10.30 uur voor kinderen

Opening van de zaal, 30 minuten voor het begin van de film

Prijs? 

2 EUR voor volwassenen en 1 EUR voor kinderen.

Inschrijven? 

Reserveer via het formulier of per e-mail naar vrijetijd@drogenbos.be  

Interesse?

Hier is ons leuk programma:

03/09/2023 - Moonbound - 10u30 - FR

Wanneer Peter op een magische reis gaat om zijn zusje Anne te redden, moet hij naar mysterieus gebied reizen: de maan. Anne werd hierheen ontvoerd toen ze de meikever Meneer Zoemerman probeerde te helpen bij het zoeken naar zijn vrouw. Tijdens zijn avontuur ontmoet Peter de slaperige Klaas Vaak die vertelt dat alleen tijdens het diner van de Nachtelf in het kasteel in de wolken ze kunnen ontdekken waar Anne is. Een probleem: er zijn niet genoeg zitplaatsen voor iedereen. En dus doen ze mee aan een wilde race langs de Melkweg tegen de vijf natuurgeesten.

14/09/2023 - Ticket to Paradise - 19u30 - FRNLOT

Oscar-winnaars George Clooney en Julia Roberts zijn weer samen te zien op het witte doek als exen die een gezamenlijke missie hebben: hun smoorverliefde dochter ervan weerhouden dezelfde fout te maken als zij ooit maakten. Ticket to Paradise is een romantische komedie over tweede kansen die verrassend kunnen uitpakken.

08/10/2023 - Fireheart - 10u30 - FRNLOT

De 16-jarige Georgia woont in New York in de jaren ’20 en droomt ervan om als eerste vrouw ter wereld bij de brandweer te werken. Wanneer een mysterieuze brandstichter opduikt op Broadway, verdwijnen er plotseling brandweermannen uit de stad… Georgia’s vader is gepensioneerd brandweerman en de burgemeester van New York roept hem op om het onderzoek naar de mysterieuze verdwijningen te leiden. Georgia gaat het avontuur aan om haar vader te helpen en de stad te redden en vermomt ze zich als een jongen genaamd Joe. Samen met een groepje buitenbeentjes van de brandweer probeert ze de brandstichter te stoppen en de stad te redden. Zal het haar lukken?

26/10/2023 - Halloween special : Exorcist - 19u30 - FRNLOT

Het twaalfjarige meisje Regan doet raar. Eerst denken haar moeder en artsen dat ze een hersenafwijking heeft. Maar nadat ze gaat zweven en plotseling enorme krachten krijgt, is er nog maar één conclusie mogelijk: ze is bezeten door de duivel.

05/11/2023 - Halloween special : Hotel Transylvania - 10u30 - FRNLOT

Dracula beheert een luxueus hotel waar monsters en hun families, getraumatiseerd door de moderne wereld, eindelijk een leuke tijd kunnen hebben zonder lastig gevallen te worden door mensen. De hel breekt los wanneer een mens het hotel binnenstormt en bevriend raakt met Dracula's dochter Mavis.

23/11/2023 - Everything Everywhere All at Once - 19u30 - FRNLOT

Evelyn heeft een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums.

07/12/2023 - Love Actually - 19u30 - FRNLOT

"The Ultimate Romantic Comedy." De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft.

10/12/2023 - Etoile de Noel (The Star) - 10u30 - FR

Het verhaal van een dapper ezeltje, Bo, die droomt van een beter leven ver van de dagelijkse sleur in de dorpsmolen. Op een dag vindt hij de moed om op een groot avontuur te gaan! Onderweg vormt hij een team met Ruth, een schattig schaap die haar kudde kwijt is, en Dave, een duif met nobele verlangens. Samen met drie gekke kamelen en een aantal zeer excentrieke boerderijdieren volgen Bo en zijn nieuwe vrienden de ster... en worden ze de onbezongen helden van het mooiste verhaal ooit: dat van de eerste Kerstmis.