Cinéclub

De cinéclub biedt de mogelijkheid om twee keer per maand een film te komen bekijken. 

Onze specialiteit is de vertoning van Belgische films. 

Waar?

In de projectiezaal van het FeliX Art & Eco museum aan de Kuikenstraat 6, 1620 Drogenbos.

Wanneer? 

Tweede donderdag van de maand om 19.30 uur voor volwassenen 

Tweede zondag van de maand om 10.30 uur voor kinderen

Opening van de zaal, 30 minuten voor het begin van de film

Prijs? 

2 EUR voor volwassenen en 1 EUR voor kinderen met een gratis popcornpakje.

Inschrijven? 

Reserveer via het formulier of per e-mail naar vrijetijd@drogenbos.be  

Interesse?

Hier is ons leuke programma:

06/10/2022 - En attendant Bojangles - 19u30 - FR/NLOT

Camille en Georges gaan al dansend door het leven op hun lievelingsnummer Mr. Bojangles. Thuis is er enkel ruimte voor plezier, vrienden en fantasie. Tot Camille de pedalen verliest. George en hun zoontje Gary zetten alles op alles om haar te beschermen tegen zichzelf en hun wereld in stand te houden.

09/10/2022 - Hopper - 10u30 - FR/NLOT

De jonge Hopper is gek op avontuur. Geen verrassing, want hij is de adoptiezoon van Koning Peter, een beroemde ontdekkingsreiziger. Ooit hoopt hij in de voetsporen van zijn vader te treden, maar hij blijkt behoorlijk onhandig en erg onzeker.

10/11/2022 - Kid - 19u30 - NL/FROT

Kid, een jongen van zeven jaar, woont samen met zijn alleenstaande moeder en zijn broer Billy op een boerderij. Ofschoon de situatie thuis niet makkelijk is, voelt Kid zich veilig en geborgen bij zijn mama. Op een dag slaat het noodlot toe en moeten de twee jongens naar hun nonkel en tante verhuizen. Uit zijn lood geslagen door deze nieuwe situatie, isoleert Kid zich steeds meer. 

13/11/2022 - Jardins Enchantés - 10u30 - Amper dialoog/FR

Deze zes kortfilms uit de hele wereld dompelen onder in de betoverende werelden van deze betoverde tuinen. Een prachtig programma dat u niet mag missen.

08/12/2022 - Les Intranquilles - 19u30 - FR/NLOT

Leïla en Damien houden zielsveel van elkaar. Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien verder met haar te leven, wetende dat hij haar misschien nooit zal kunnen geven wat ze wenst.

11/12/2022 - Binti - 10u30 - NL/FROT

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Schuilend in een boomhut ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden.

05/01/2023 - La Civil - 19u30 - OV/FRNLOT

La Civil vertelt het verhaal van Cielo, een moeder die op zoek is naar haar dochter die door een kartel in het noorden van Mexico is ontvoerd. Wanneer de autoriteiten haar weigeren te helpen, besluit Cielo het heft in eigen handen te nemen.

08/01/2023 - Marona - 10u30 - NL

Iedereen heeft recht op liefde en een lekker bot." Dat vindt Marona, een snoezige straathond met een hartvormig neusje. In haar laatste momenten denkt ze terug aan haar leven. Aan de schattige puppy die ze ooit was en aan alle mensen waar ze onvoorwaardelijk van heeft gehouden: een acrobaat, een bouwvakker en een klein meisje dat beloofde om er altijd voor haar te zijn.