Cinéclub

De cinéclub biedt de mogelijkheid om twee keer per maand een film te komen bekijken. 

Onze specialiteit is de vertoning van Belgische films. 

Waar?

In de projectiezaal van het FeliX Art & Eco museum aan de Kuikenstraat 6, 1620 Drogenbos.

Wanneer? 

Tweede donderdag van de maand om 19.30 uur voor volwassenen 

Tweede zondag van de maand om 10.30 uur voor kinderen

Opening van de zaal, 30 minuten voor het begin van de film

Prijs? 

2 EUR voor volwassenen en 1 EUR voor kinderen.

Inschrijven? 

Reserveer via het formulier of per e-mail naar vrijetijd@drogenbos.be  

Interesse?

Hier is ons leuke programma:

13/04/2023 - Revoir Paris - 19u30 - FR/NLOT

In Parijs raakt Mia betrokken bij een aanslag in een brasserie. Drie maanden later, nog steeds niet in staat om verder te gaan met haar leven en zich de gebeurtenis slechts bij stukjes en beetjes herinnerend, besluit Mia haar geheugen te verkennen om de weg naar een mogelijk geluk te vinden.

16/04/2023 - Ook Muizen gaan naar de Hemel - 14u00 - FR/NLOT

Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar tijdens hun avonturen worden ze de beste vrienden

07/05/2023 - Royal Corgi - 10u30 - FR/NLOT

Corgi Rex is de meest geliefde hond van het Britse koningshuis. Wanneer hij door de andere, jaloerse corgi’s het paleis uit wordt gejaagd, stuit hij op een vechtclub voor honden en moet hij zich zien te redden tussen nieuwe vrienden en vijanden met wie hij spannende avonturen beleeft.

11/05/2023 - Elvis - 19u30 - FR/NLOT

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker. Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley's doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika.

01/06/2023 - Close - 19u30 - NL+FR en ondertiteld

Nadat de intense vriendschap tussen de twee dertienjarige jongens, Leo en Remi, abrupt wordt afgebroken, zoekt Leo vol onbegrip toenadering tot Sophie, de moeder van Remi. CLOSE volgt het parcours van een vriend en een moeder, waarin kwetsbaarheid, identiteit en liefde centraal staan.

04/06/2023 - Ernest & Celestine - 10u30 - FR/NLOT

Ernest en Célestine keren terug naar het land van Ernest, Brabbelland, om zijn kostbare kapotte viool te laten repareren. Ze ontdekken dat muziek al enkele jaren in het hele land verboden is. Voor onze twee helden is het ondenkbaar om zonder muziek te leven! Vergezeld door handlangers, waaronder een mysterieuze gemaskerde burgerwacht, zullen Ernest en Célestine proberen dit onrecht te herstellen om zo de vreugde en het plezier terug naar berenland te brengen.