FeliX Art & Eco Museum

Het FeliX Art & Eco Museum vormt, samen met de boomgaard en de hoeve van de schilder Felix De Boeck, de site FeliX: een groene oase in een verstedelijkte omgeving., waar kunst en ecologie gecombineerd worden zoals Felix bijna 100 jaar leefde. Dit tweesporenbeleid laat toe van op de site FeliX een brug te slaan tussen kunst en ecologie. Een unieke setting om zowel de liefhebber van authentieke kunst met een grote K, als voor de liefhebber van erfgoed en ecologie, te behagen en met elkaar in contact te brengen.

De eigen collectie van het FeliX Art & Eco Museum omvat een selectie van meer dan 1500 werken uit het oeuvre van Felix De Boeck.

Sinds enkele jaren toont het museum niet alleen meer werken uit de vaste collectie, maar is het tentoonstellingsaanbod jaarlijks uitgebreid met verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Onder de noemer 'Authentic Art' zijn, sinds de basiserkenning als museum in 2005 en de regionale erkenning in 2008, de drie tentoonstellingsplatformen opgebouwd: Aspecten, Reflecties en Talenten. Het FeliX Art & Eco Museum werpt zo stelselmatig het monografische karakter van zich af en evolueert naar een plaats waar de bezoeker telkens opnieuw verrast wordt. Het werk van Felix vormt niettemin de rode draad, waarbij kwaliteit en authenticiteit belangrijke criteria zijn. Actualisering en contextualisering van het oeuvre van de schilder-landbouwer zijn het doel.

Sinds enkele jaren heeft het museum een steeds verder groeiend educatief aanbod voor zowel kinderen met ouders, volledige families, alsook schoolbezoeken met educatieve rondleidingen en workshops. Neem gerust een kijkje op onze website of contacteer ons telefonisch of per mail voor specifieke vragen omtrent het huidige aanbod.

Groepsbezoeken

  • Groepen kunnen een rondleiding aanvragen: prijs 60 EUR plus toegang.

Tarieven

  • Gratis voor de inwoners van Drogenbos
  • Standaard: € 5,00
  • Preferentieel: (jongeren tot 26 jaar, studenten en leraren, gepensioneerden, grote gezinnen, mindervaliden) € 2,50
  • Gratis voor kinderen tot 12 jaar
  • foto1
26 Logo FeliXart logo

Openingsuren en contact

FeliX Art & Eco Museum

adres
Kuikenstraat 6
1620 Drogenbos
tel.
+32 (0)2 377 57 22
fax
+32 (0)2 377 29 15
e-mail
info@FeliXart.org

Openingsuren

Vandaag: 10.30 uur - 17.00 uur
Morgen: 10.30 uur - 17.00 uur