Fietsstallingen

Een fietsbox is een overdekte en afgesloten parking voor fietsen. Er is per fietsbox plaats voor 5 fietsen. De fietsparking is bedoeld om jouw fiets te parkeren indien je geen plaats hebt in jouw huis of de overstap wilt maken naar het openbaar vervoer.

Hoeveel kost het?

Er is een éénmalige waarborg te betalen van € 25.

De huur van één standplaats voor één jaar bedraagt € 75.

Waar staan de fietsboxen?

Er worden 6 fietsboxen geplaatst in de gemeente. Voorlopig realiseerde wij reeds de plaatsing van de fietsboxen aan:

  • Bosstraat
  • Hoek Fleurbeekstraat - Sterstraat
  • Tramhalte Kasteel Drogenbos
  • Korte Linkebeekstraat
  • Marie Collarstraat - parking tennis
  • Vrijheidsstraat

Hoe verloopt de aanvraag?

1)  Jouw aanvraag verstuur je naar fietsenmobiliteit@groepintro.be. Groep Intro is een vzw die in opdracht van de  gemeente de fietsboxen zal onderhouden en beheren.  Vermeld in je mail;  je naam, adres,  en welke box je graag zou huren.

2) Groep Intro neemt vervolgens contact met jou op en stuurt je de nodige documenten. Na ondertekening van het contractje, het gebruikersreglement, en het ontvangen van de betaling krijg je een standplaats toegewezen. Is de fietsbox volzet, krijg je een plaats op de wachtlijst.

3) De sleutel van de fietsbox haal je op in het gemeentehuis van Drogenbos. Je deelt de fietsbox met 4 andere gebruikers.

Fietspompen

Sinds kort kunnen alle fietsers gratis gebruik maken van de 3 publieke fietspompen in onze gemeente. Elke pomp is voorzien van een gebruiksaanwijzing in pictogrammen.

Twijfel niet om ons te contacteren 02/3602575 !

Dit project komt tot stand met steun van de Provincie Vlaams-Brabant