Fruitboom- en haagplantactie / Behaag je Tuin

Een mooie gemengde haag of heg langs je tuin? Wat extra geurende bloesems voor bijen? Of blozende appels uit je eigen hoogstamboomgaard? Het kan! Bestel je plantgoed tijdens de jaarlijkse fruitboom- en haagplantactie van de gemeente en het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

AANBOD

Hagen, heggen, houtkanten en bosranden
Je kan kiezen uit 9 gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesem-, bessen- en bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio, er goed gedijen en minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trek je meer diersoorten aan en vergroot je de natuurwaarde van je tuin.


Hoogstamfruitbomen
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? Kies uit  tientallen oude variëteiten van appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgen

Een zomereik, winterlinde, boskers of zwarte els zullen prachtig staan in je tuin. De hoogstammige veldesdoorn is zeer geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor bijen. Wilgenpoten zijn dan weer ideaal voor een nattere bodem.


Wilgenhut
Met bundels wilgentakken bouw je een groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt je stap voor stap hoe je te werk gaat.

Klimplanten

Klimplanten voor je gevel zorgen voor een kleurrijk straatbeeld, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen bovendien voor extra isolatie van je gevel. Wilde bosrank en wilde kamperfoelie zijn 2 klimplanten die je geveltuin kunnen sieren.

Bovendien geeft de gemeente voor de aanplant van een geveltuin een extra financieel steuntje van €50 via de subsidie gevelgroen https://www.drogenbos.be/gevelgroen.

AANKOOP

Bestellen kan van 1 september tot en met 15 oktober 2022 op www.behaagjetuin.be of haag@pajot-zenne.be.

MEER INFO

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
02/451 60 45 - haag@pajot-zenne.be

www.behaagjetuin.be of de gemeentelijke milieudienst.