Kortdurende pychologische begeleiding

Iedereen kan op een gegeven moment wel eens te maken krijgen met moeilijkheden. Meestal weet men hier met de nodige steun, een goede dosis veerkracht en de eigen creativiteit wel raad mee. Dit lukt echter niet altijd. De gang van het leven kan er al eens voor zorgen dat we ons neerslachtig en angstig voelen, of even volledig onze kluts kwijt zijn. Dit kan bovendien behoorlijk wat spanning en stress met zich meebrengen. Op zulke momenten kan GRATIS professionele hulp verlichting bieden. Vanaf nu kunt u zich als inwoner van de gemeente via de Passage laten bijstaan door een eerstelijns-psycholoog, voor kortdurende en oplossingsgerichte hulpverlening. De psycholoog zal, in een kortdurend traject (8 sessies), naar uw verhaal luisteren en samen met u op zoek gaan naar handvaten om de draad van het leven weer op te pikken. Indien meer uitgebreide hulpverlening nodig is, wordt u door de psycholoog doorverwezen naar een externe dienst waar andere deskundigen meer gepaste hulp kunnen bieden.

U kunt bij de psycholoog terecht voor…

  • Vermoeidheid / slaapproblemen
  • Depressieve klachten / somberheid
  • Stress / spanning
  • Eenzaamheid
  • Angstklachten
  • Burn-out
  • Rouw
  • Sociale moeilijkheden (bv. teruggetrokkenheid)

U kunt zich via het OCMW van uw gemeente laten bijstaan door een eerstelijns-psycholoog, voor kortdurende en oplossingsgerichte hulpverlening. De psycholoog die deze taak op zich neemt is Margot Herssens. Zij zal, in een kortdurend traject, naar uw verhaal luisteren en samen met u op zoek gaan naar handvaten om de draad van het leven weer op te pikken. 

Indien meer uitgebreide hulpverlening nodig is, wordt u door de psycholoog doorverwezen naar een externe dienst waar andere deskundigen hulp op langer termijn kunnen bieden.

De psycholoog heeft twee keer per maand een zitdag in de Passage op maandagvoormiddag tussen 9.00 en 12.00 uur. Alle inwoners van Drogenbos kunnen een afspraak maken via het OCMW onthaal of via de Passage: 02 376 69 30 of passage@drogenbos.be

Openingsuren en contact

adres
Grote Baan 293
1620 Drogenbos
tel.
02 376 69 30
e-mail
passage@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag: 10.00 uur - 12.00 uur
Morgen gesloten

Elke voormiddag van 9.00u - 12.00u

Maandagnamiddag: 14.00u - 15.30u : Woonloket

Dinsdagnamiddag: 14.00u - 15.30u : Permanentie OCMW

Woensdagnamiddag: : 13.00u - 17.00u : Seniorennamiddag

Donderdagnamiddag : 14.00u - 15.30u : Permanentie Dienst Vrije Tijd