naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Restauratie gemeentehuis en bijgebouw – fase II

Gepubliceerd op ma 17 juni 2019

Op 27 mei van dit jaar werd gestart met de restauratiewerken aan het gemeentehuis en het bijgebouw.

Het gemeentehuis en het achterliggende bijgebouw zijn zoals bij allen gekend, dringend aan een restauratie toe. De belangrijkste punten die de werken omvatten worden hieronder even kort toegelicht:

  • - Gevelafwerking:

Het baksteenmetselwerk van het gemeentehuis is in zo een slechte toestand dat er een aanzienlijk aandeel van de gevelstenen vervangen dient te worden. Om in de toekomst nog meer schade aan de gevel te voorkomen zal ook het voegsel uit cementgebonden mortel verwijderd worden.

Aan het achterliggende bijgebouw zal de veel te harde cementering verwijderd worden en achteraf voorzien worden van een 2-lagige kalkbepleistering.

  • - Dakbedekking:

Het dakvlak van het gemeentehuis zal van een volledig onderhoud voorzien worden in functie van de gebroken en verdwenen of weggezakte leien. Tevens wordt het dakvlak voorzien van een behandeling tegen mos.

Het dak van het bijgebouw zal volledig vernieuwd worden en de dakconstructie zal nagekeken en plaatselijk hersteld worden.

 

  • - Buitenschrijnwerk:

Het schrijnwerk van het gemeentehuis en het bijgebouw zal vervangen worden door nieuw, hedendaags houten schrijnwerk met thermische beglazing. De luiken die enkel aanwezig zijn op de gelijkvloers van het gemeentehuis zullen verwijderd worden.

De restauratiewerken zullen ongeveer 8 maanden in beslag nemen om tot een afgewerkt geheel te komen. Samen met de aannemer Rc Reno, Pluspunt architectuur en bouwondersteuning Haviland zorgt het gemeentebestuur ervoor dat deze renovatie een meerwaarde voor de gemeente zal betekenen.

Terug naar nieuwsoverzicht
  • gemeentehuis
  • Gemeentehuis1

Openingsuren en contact

Omgevingsvergunning

adres
Grote Baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 16
e-mail
OMV@drogenbos.be

Openingsuren

Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Voor inname openbaar domein (borden verboden te parkeren): elke ochtend open van 9.00 uur tot 11.30 uur.

Voor alle andere vragen gelieve een afspraak te nemen (02 333 85 16 - OMV@drogenbos.be) op maandag van 16.30 uur tot 18.15 uur en woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

 

wonen en omgeving

adres
Grote Baan 222
1620 Drogenbos
tel.
02 333 85 16
e-mail
grondgebiedzaken@drogenbos.be