Verruiming toekenningsvoorwaarden voor een sociale lening

Bij het Vlaams Woningfonds kan je terecht voor een goedkoop hypothecair krediet voor:

 

  • De aankoop van een woning of appartement, eventueel in combinatie met het renoveren ervan;
  • Het behoud (in geval van een echtscheidingsprocedure of beëindiging van de samenwoning) van een woning of appartement, eventueel in combinatie met het renoveren ervan;
  • Het uitvoeren van werken aan een woning of appartement

 

Vanaf 1 september 2019 worden de toekenningsvoorwaarden van de woonkredieten van het Vlaamse Woningfonds verruimd.

 

Een belangrijke wijziging zijn de hogere maximale toegelaten verkoopwaarden van de woningen in diverse steden en gemeenten. Afhankelijk van de ligging van de woning of het appartement stijgt de toegelaten verkoopwaarde met 10% of 20%.

 

Bij het Vlaams Woningfonds kan men lenen tot 100% van aankoopprijs of de waarde van de woning indien deze lager ligt. Vanaf september 2019 kan eventueel ook worden bijgeleend voor de registratierechten en notariskosten.

 

De rentevoet is bijzonder gunstig en bovendien niet afhankelijk van de looptijd van het krediet of het afsluiten van bijvoorbeeld bijkomende verzekeringen. Men geniet onmiddellijk van dit tarief, onderhandelen hierover hoeft dus niet!

 

Andere belangrijke troeven van onze woonkrediet zijn:

 

  • Beperkte dossierkost en lagere kredietakte kosten
  • Kosteloze schatting
  • Geen bancaire verplichtingen
  • Lenen voor verbouwingen zonder reserveringskosten

 

Wanneer je een woning wenst te huren in Vlaanderen kan je voor de financiering van de huurwaarborg bij het Vlaams Woningfonds ook terecht voor een renteloze huurwaarborglening (met uitzondering van sociale woningen).

 

Alle geactualiseerde informatie over de kredieten van het Vlaams Woningfonds, de ruime openingsuren, de telefoonnummers en (e-mail) adressen van de diensten vindt u op de website www.vlaamswoningfonds.be. Interesse? Maak (online) een afspraak.