Woonloket

Woonloket

De gemeente Drogenbos maakt samen met de gemeenten Kampenhout, Steenokkerzeel, Wemmel, Zemst en Grimbergen deel uit van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband “Woonwinkel Noord” van 3Wplus. Hierdoor krijgt de gemeente meer armslag om een lokaal woonbeleid te voeren, dat beantwoordt aan de concrete noden die zich stellen inzake huisvesting in onze gemeente. Op deze manier kan de gemeente optimaal gebruikmaken van gespecialiseerde kennis en vakkundig personeel (woonconsulent, juridische ondersteuning, technisch personeel voor kwaliteitscontroles, coördinator, …).

Wat doet het woonloket?

Het woonloket kan u verder helpen bij:

  • Informatie over verschillende premies en andere voordelen, waar u als eigenaar of huurder van een woning van kunt genieten: renovatiepremie, aanpassingspremie …;
  • Dossiers omtrent woningkwaliteit, waarbij een woningcontroleur onderzoekt of de woning voldoet aan elementaire veiligheids-, gezondheids- of woonkwaliteitsvereisten die opgenomen zijn in de Vlaamse Wooncode;
  • Vragen over huren en verhuren in de gemeente en het verstrekken van advies bij huurgeschillen;
  • Het huren van een sociale woning of informatie over sociale leningen;
  • Het melden van leegstand van een woning en verwaarlozing van een woning of bouwgrond en bij vragen over de procedures van leegstand en verwaarlozing (indien dit uw eigendom is).

Advies op maat

Voor gratis advies en begeleiding op maat kan u elke woensdagvoormiddag van 09:00 uur tot 12:00 uur, zonder afspraak, komen naar het gemeentehuis van Drogenbos (Grote Baan 222 – 1620 Drogenbos, 2de verdiep).

Daarnaast is de woonconsulent ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 15:30 uur en op vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Uitzonderlijke sluitingsdagen kunnen geraadpleegd worden via de website van de gemeente Drogenbos (www.drogenbos.be) .

Contact

Telefoonnummer: 02/333.85.16

E – mail: marcella.pintacrona@drogenbos.be

Adres: Grote Baan 222 – 1620 Drogenbos (2de verdiep, Dienst Wonen en Omgeving)

  • woonloket FR